Aktuális lapszám HVG hetilap 2017/35. SZÁM
Fókuszban
Riba István HVG Hetilap

Hinta vagy hanta?

Az Angela Merkel győzelmét ígérő szeptemberi német választások után végképp válaszút elé kerülhet az Orbán-kormány: a mag-Európához akar tartozni, vagy ingázni Nyugat és Kelet között.

Magyarország
Hamvay Péter HVG Hetilap

Baloldali elhajlók

Még mindig jelentős arányban szavaznak balra az idősek, mégis a Jobbik ellen uszítja a nyugdíjasokat az aktuális fideszes hisztériakampány.

HVG HVG Hetilap

Magánbűnök?

Szigorítana a kormány az embriókezelés szabályain. Veres András püspök viszont ellenzi a mesterséges megtermékenyítést.

Dobszay János HVG Hetilap

Mixelt tanok

Misztikum övezi a kormányzati spirituális központ létrehozásának szándékát. Az újpogány és ezoterikus tanok sok esetben jól megférnek egymás mellett a magukat kereszténynek mondó kormánypártiak fejében.

HVG HVG Hetilap

A jövő mérnökei

Újra iskolapadba ülteti a kormány az állami vezetőket: a Nemzeti Közszolgálati Egyetem államtudományi mesterképzését kell elvégezniük.

Magyarország | 7 nap
HVG-Ténytár
Világ
Keresztes Imre HVG Hetilap

Újratöltve

Vég nélküli amerikai katonai elkötelezettséget jelent az USA új Afganisztán-politikája. A háború aligha nyerhető meg, de illúziónak tűnik a tárgyalásos rendezés is a tálibokkal.

Tuba Lajos HVG Hetilap

Perpatvar

Nyeregben érezheti magát Robert Fico szlovák kormányfő. Még ha előrehozott választáshoz vezetne is a koalíciós partnerével kirobbant viszály, az nem borítaná fel a jelenlegi erőviszonyokat.

Irházi János HVG Hetilap

Manőverezés két szövetséges között

Az amerikai és az európai hadiipari cégek is kopogtatnak a bukaresti kormánynál, miután Románia tíz év alatt 9,8 milliárd eurót akar költeni hadserege korszerűsítésére.

Világ | 7 nap
Tech + tudomány
HVG HVG Hetilap

Csak győzzék kiütéssel

Génhibák nemcsak betegségeket okozhatnak, akár előnyösek is lehetnek. Kutatók ezt használnák ki súlyos kórok gyógyításához, sőt később netán fogyókúrához, fájdalomcsillapításhoz is.

Szellem
Murányi Gábor HVG Hetilap

Nyelvtörés

A „zsidó néplélek nyelvét”, a jiddist irodalmi magasságokba emelő írótriász tagjának, Jichok Lejbus Peretznek évszázadot kellett „várnia” az ismételt felfedezésre. Az igen termékeny alkotónak magyarul az 1908-as kötete után csak nemrégiben jelent meg második novelláskönyve.

Danyi Pál HVG Hetilap

Aranyat ért

Már egész Európa áttért az aranystandardra, mire az Osztrák–Magyar Monarchia felhagyott az ezüstfedezetű pénzrendszerrel. A váltásról Wekerle Sándor magyar pénzügyminiszter győzte meg Bécset, és ő dolgozta ki a reformot.

Sághy Erna HVG Hetilap

Nagy feladvány

Nem is volt kérdés, hogy elvállalja a Budapest Pride háziasszonyának szerepét a civil ügyeket is felvállaló színésznő, aki úgy érzi, luxuskörülmények között él az ország nagy többségéhez képest.

Trend
HVG HVG Hetilap

Megszaladtak a traktorok

Az igazi beruházási boom csak jövőre várható az agráriumban, de már az idén is nagyon sok gépet vásároltak a gazdák. Az első negyedévben kétharmaddal több kelt el, mint tavaly ilyenkor.

Capitaly
Gazdaság
Gyenis Ágnes HVG Hetilap

Biztonsági zár

Az unión kívüli befektetésekkel járó nemzetbiztonsági kockázatok miatt javasolná a kormány, hogy a stratégiai tulajdonszerzést a belügyminiszter engedélyéhez kössék.

Szabó Tímea HVG Hetilap

Belezöldülnek

Hiába készül olyan technológiai csúcslétesítmény Zalaegerszegen, amely a világ élvonalába tartozik, jellemző módon azt is áttekinthetetlen telekmutyi előzte meg.

Vélemények
Portré
Cégvilág

A címlapról ajánljuk