szerző:
HVG

Botka László távozása után nincs más alkalmas személy az MSZP-ben, aki esélyes miniszterelnök-jelölt lehetne – erre jutottak a szocialisták. Az elnökség egyúttal arról is döntött, nem támogatják, hogy egy esetleges ellenzéki összefogás nyomán más párt adja a miniszterelnök-jelöltet, hanem külső, civil személyben gondolkodnak. Az MSZP vezetői már a héten leültek tárgyalni a Gyurcsány Ferenc vezette DK-val, s úgy tűnik, sikerül a két pártnak megegyeznie a 106 egyéni körzet elosztásában. Közös pártlistáról egyelőre nincs szó, de a lehetőséget egyik fél sem zárta ki, és a szocialisták részéről már az sem feltétel, hogy Gyurcsány neve ne kerülhetne fel a listára. A két párt rövid időn belül egyeztet a korábbi szakítás után a múlt héten ismét egymásra talált Együtt és Párbeszéd vezetőivel. Utóbbiak a napokban arról döntöttek, hogy ismét közösen indulnak (a formáról még folynak a tárgyalások). Számítanak a Liberálisokra is, így Fodor Gábor újra befutó helyet kaphat a közös listán. A Momentum és az LMP továbbra sem kíván közösködni, listán és egyéniben is önállóan – illetve Szél Bernadették a Gémesi György vezette Új Kezdettel egyeztetve – indulnának.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!