szerző:
HVG

Kétségbeesett elektronikus levélben könyörgött támogatásért vasárnap az amerikai filmipar vezetőinél a 65 éves Harvey Weinstein producer, azt ígérve, hogy kész komoly terápiának alávetni magát az ellene felhozott szexuális molesztálási vádak nyomán. Senki sem állt mellé, és a nevét viselő The Weinstein Company azonnali hatállyal kirúgta. A cégben 42 százalékos részesedése van a filmes pályafutását a Miramax független stúdióval kezdő testvérpárnak, Harvey és Bob Weinsteinnek. Utóbbi is megszavazta bátyja eltávolítását. A lavinát a The New York Times amerikai napilap leleplezése indította el. Ebben ismertette, hogy Weinsteinnél hogyan működött a Hollywoodban emlegetett „szereposztó dívány”. A mogul fiatal színésznőket és munkatársnőket vett rá szexuális szolgáltatásokra, illetve jelent meg előttük részben vagy teljesen meztelenül, s kért tőlük masszázst vagy azt, hogy nézzék, amint fürdik. A The New York Times úgy tudja, legalább nyolc, a közeledést rossz néven vevő nővel kötött 80 és 150 ezer dollár közti megállapodást, amiben titoktartási klauzula is szerepelt. Weinstein befolyásától féltek, és ezért nem robbant ki botrány három évtizedig. Most viszont sorra határolódnak el a sztárproducertől, és a demokrata politikusok is nőjogi szervezeteknek utalják át a tőle kapott bőkezű kampánytámogatásokat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!