szerző:
HVG

Nem tartalmazhat élelmiszert, tisztálkodási szert és dohányt sem a jövőben a raboknak küldött csomag – legalábbis a kormány szándékai szerint. A parlament előtt lévő törvénymódosító javaslatban a csomagküldés szabályainak szigorítását a tiltott tárgyak, elsősorban a kábítószerek bejutásának megakadályozásával indokolják. Ha a törvénymódosítást elfogadják, a „tiltott termékeket” a jövőben csak a börtönboltban lehet megvenni. Ezek börtönönként eltérő, a helyi kisboltokhoz igazodó árlistával dolgoznak – de általános jellemzőjük, hogy jóval drágábbak a bevásárlóközpontoknál, és különösen a diszkontoknál. A börtönben amúgy a telefonálásért kell a legtöbbet fizetni: a tarifa perceként 93 forint. A hatályos szabályok szerint az elítéltek általában havi egy alkalommal kaphatnak csomagot, s hozzátartozóik abban bármit küldhetnek nekik, amit a fogvatartottak a zárkában is jogszerűen maguknál tarthatnak. Így például a tisztálkodási és mosószereket, bizonyos élelmiszereket, dohánytermékeket, írószereket, zsebrádiót, karórát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!