szerző:
HVG

Kirúgott két ellenzéki képviselőt a ferencvárosi önkormányzat a városfejlesztési, városgazdálkodási és környezetvédelmi bizottságból. Az indoklás szerint Baranyi Krisztina, az Együtt és Jancsó Andrea, az LMP politikusa a kerület lejáratásán fáradozott. A politikai leszámolás tényét a fideszes többségű önkormányzat sem tagadja. Közleménye szerint ugyanis Baranyi és Jancsó „több évtizedes politikai szokásjogon alapuló kultúrát vett semmibe akkor, amikor a sajtóval rendszeresen osztottak meg olyan, kontextusukból kiragadott, botránykeltésre alkalmas félinformációkat, pontatlanságokat, amelyek félrevezették a kerület lakosságát és a szélesebb közvéleményt”. A képviselőnők valójában korrupciógyanús, de legalábbis etikailag megkérdőjelezhető ügyeket tártak fel. Nekik köszönhetően derült fény a képviselők rokonait „helyzetbe hozó” gyanús önkormányzati lakásbérletekre, lakásvásárlásokra. A csaló ferencvárosi parkolóórák ügyét és azt is ők „ásták ki”, hogy súlyosan mérgező anyagokat tárolnak az Illatos úton. A kirúgott képviselők szerint a bizottsági tagságuk megvonásával járó jövedelemcsökkenés nem riasztja el őket a visszás ügyek feltárásától.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!