szerző:
HVG

Több mint negyven ember vesztette életét az utóbbi napokban a Kaliforniában tomboló erdőtüzekben, s a hatóságok szerint közel kétszázan szerepelnek az eltűntek listáján. A szárazság és az erős szél táplálta lángtenger annak ellenére sem csitul, hogy több mint tízezer tűzoltó harcol vele. Jerry Brown kormányzó szerint Kalifornia a történelmének legsúlyosabb katasztrófáját éli meg, a lángok elpusztították a legjobb szőlőtermő vidékek egy részét is. Írországban és Nagy-Britanniában a hurrikánként indult Ophelia nevű vihar tombolt: három embert öltek meg a leszakadó ágak, s több tízezer háztartásban szünetel az áramellátás. A 140 kilométeres széllökések épületek százait rongálták meg, a vihar miatt fel kellett függeszteni a légi közlekedést is. Az Ophelia Portugáliában is komoly károkat okozott, az erős szél miatt gyorsan terjedtek az erdőtüzek, amelyek eddig legalább harminc embert öltek meg. Portugáliában nyáron is volt tűzvész, akkor több mint hatvanan haltak meg. Spanyolországban három emberéletet követeltek az erdőtüzek, amiket a hatóságok szerint gyújtogatók okoztak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!