szerző:
HVG

„Jelentősebb fennakadások nélkül indult az elektronikus rendszer” – vélekedik az Emberi Erőforrások Minisztériuma. „Még vannak gondok az elektronikus egészségügyi tér elérésével” – állítja a felhasználói oldal, egy héttel az után, hogy élesben elindult a betegadatokat felhőben tároló, több évig fejlesztett, országos kiterjesztésű informatikai rendszer. Elvileg működik az e-recept is – már ahol a háziorvos és a vényt beváltó patika csatlakozni tudott a rendszerhez. A gyógyszertáraknál is vannak még gondok: nem mindenütt sikerült a patikai szoftvercégnek a rendszerhez kapcsolnia az ügyfeleit. A gyógyszerek kiadása sehol sem szünetel, de előfordul, hogy a megszokottnál hosszabb ideig tart. Az első napokban sem volt zavarmentes az orvosok bejelentkezése, belépése a rendszerbe.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!