szerző:
HVG

„Jelentősebb fennakadások nélkül indult az elektronikus rendszer” – vélekedik az Emberi Erőforrások Minisztériuma. „Még vannak gondok az elektronikus egészségügyi tér elérésével” – állítja a felhasználói oldal, egy héttel az után, hogy élesben elindult a betegadatokat felhőben tároló, több évig fejlesztett, országos kiterjesztésű informatikai rendszer. Elvileg működik az e-recept is – már ahol a háziorvos és a vényt beváltó patika csatlakozni tudott a rendszerhez. A gyógyszertáraknál is vannak még gondok: nem mindenütt sikerült a patikai szoftvercégnek a rendszerhez kapcsolnia az ügyfeleit. A gyógyszerek kiadása sehol sem szünetel, de előfordul, hogy a megszokottnál hosszabb ideig tart. Az első napokban sem volt zavarmentes az orvosok bejelentkezése, belépése a rendszerbe.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!