szerző:
HVG

Nem csak a börtönökben lett nemkívánatos a Magyar Helsinki Bizottság. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) mellett a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH), az Országos Rendőr-főkapitányság is úgy döntött, hogy megszakítja a jogvédő szervezettel az együttműködést. Míg a BVOP nem különösebben indokolta az évtizedes megállapodás egyoldalú felmondását, a BÁH arra hivatkozva rúgta ki a jogvédő szervezetet, hogy „sorozatosan fogalmazott meg a hivatal tevékenységével kapcsolatos teljesen vagy részben valótlan állításokat”. A rendőrség a megváltozott jogszabályi környezetre hivatkozott. Mindettől a menekülteknek és a fogvatartottaknak lesz borítékolhatóan rosszabb. Az együttműködések egyoldalú felmondása után ugyanis a civilek nem monitorozhatják például a fogdák, a menekülttáborok és a határrendészeti kirendeltségek működését.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!