szerző:
HVG

Nem csak a börtönökben lett nemkívánatos a Magyar Helsinki Bizottság. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) mellett a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH), az Országos Rendőr-főkapitányság is úgy döntött, hogy megszakítja a jogvédő szervezettel az együttműködést. Míg a BVOP nem különösebben indokolta az évtizedes megállapodás egyoldalú felmondását, a BÁH arra hivatkozva rúgta ki a jogvédő szervezetet, hogy „sorozatosan fogalmazott meg a hivatal tevékenységével kapcsolatos teljesen vagy részben valótlan állításokat”. A rendőrség a megváltozott jogszabályi környezetre hivatkozott. Mindettől a menekülteknek és a fogvatartottaknak lesz borítékolhatóan rosszabb. Az együttműködések egyoldalú felmondása után ugyanis a civilek nem monitorozhatják például a fogdák, a menekülttáborok és a határrendészeti kirendeltségek működését.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!