szerző:
HVG

A karitatív ételosztásokat korlátozó miniszteri rendeletet készített elő az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A Népszava birtokába került tervezet szerint a jövőben civilek és politikai pártok nem, kizárólag állami, önkormányzati és egyházi szervezetek kaphatnának területfoglalási engedélyt ételosztás céljából. A civil szervezetek már azzal kiváltották a kormány haragját, hogy korábban menekülteknek is segítettek. Most úgy látszik, már az is zavaró tényezőnek minősül, hogy az ételosztásokon nemcsak hajléktalanok, hanem egyre gyakrabban kispénzű nyugdíjasok és nagycsaládosok is feltűnnek. Az intézkedés az egyik legjelentősebb ételosztó egyházat, a Krisna-tudatú hívők közösségét is érinti, mivel a feladatot ténylegesen koordináló Ételt az Életért Alapítvány maga is civil szervezet. Debrecen már lépett: 35 forintos négyzetméterenkénti területhasználati díjat kell fizetniük az ételosztóknak, ami jelképes, de a kötelezettség önmagában is jelzi, hogy a szolidaritás csupán megtűrt tevékenységgé vált.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!