szerző:
HVG

Félmilliárd forint tao-támogatást kapott Balatonfüred kézilabdás alapítványa a Magyar Kézilabda Szövetségtől bentlakásos sportkollégium építésére, de az épület végül négycsillagos szállodaként nyitott ki. Most már csak a neve – Akadémia Sporthotel – utal az eredeti tervre – derítette ki a Direkt36. A város 2015–2016-ban kapott pénzt 45 szobás kollégium felépítésére, amit versenyek, edzőtáborok idején használhattak volna a gyerekek. A kivitelezést az önkormányzat tulajdonában lévő kivitelezőcég végezte el nettó 813,5 millió forintért. A tao-pénzen felüli önrészt az önkormányzat vállalta. A kollégiumot tavasszal adták át, de júniusban már szállodaként hirdették. A sajtóhírekre reagálva az Emmi közölte, hogy az elszámolás ellenőrzése még tart. Nem csak Balatonfüred épít közpénzből sportszállót. Seszták Miklós fejlesztési miniszter városa, Kisvárda mintegy másfél milliárd forintot szerzett a kormánytól egy sportszálló és egy apartmanház építésére. A roma integrációs programra kapott pénzből épített Módszertani és Oktatási Központba viszont éppen romák nem tehetik be a lábukat, ellenben ott tartják a kézilabdaedzéseket. Állítólag csak addig, amíg el nem készül 3,5 milliárdért a multifunkciós sportcsarnok.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!