Aktuális lapszám HVG hetilap 2017/49. SZÁM
Fókuszban
Dobszay János HVG Hetilap

Expressz lexek

Mérséklődik a törvényalkotás tempója, de a kormány számára politikailag fontos jogszabályokat így is akár már egy–másfél órás tárgyalás után szentesíti a parlament.

Magyarország
Hamvay Péter Kult

Spiró György: "Tovább él a jobbágymentalitás"

Demokráciának nálunk a diktatúrák közti átmenetet nevezik – mondja a Kőbéka című új regényével jelentkező író, aki szerint még a szocializmusban is jobban álltunk. Interjú.

Magyarország | 7 nap
HVG-Ténytár
Világ
Polgár György HVG Hetilap

Pénz a rendezésben

A csoki, az óra és a bicska mellett Svájc új exportslágeren dolgozik: nemzetközi jogviták rendezésén, amin persze mások is szeretnének keresni.

Nagy Gábor HVG Hetilap

Százalékokba fojtva

A Reagan-korszak óta a legnagyobb adóreformként ünneplik a politikai babérra vágyó republikánusok a szenátus által elfogadott törvényt. A számokat addig igazgatták, amíg az átalakítás nyertesei a gazdagok és a multicégek lettek.

Világ | 7 nap
Tech + tudomány
Szellem
Szakszon Réka HVG Hetilap

Saját modell

Járt Marilyn Monroe öltözőjében, Woody Allen forgatásán és Andy Warhol vernisszázsán is a képei manipulálásával egyre sikeresebb fiatal fotós.

Hamvay Péter HVG Hetilap

Justitia visszatér

Soha nem volt alkalmas múzeumnak, mégis számos országos közgyűjtemény bölcsője volt a Kúria egykori épülete. Most ennek vége, csomagol a Néprajzi Múzeum, és visszatér a Kúria.

Ligeti Nagy Tamás HVG Hetilap

Lelkek vándora

A chilei íróval az történt, ami csak a kiválasztottakkal esik meg: rajongói a halála után értesítették, hogy halhatatlan lett.

2030
Gazdaság
HVG HVG Hetilap

Hitelesség

Már Andy Vajna kereskedelmi rádiós projektjét is az MKB hitelezi – derül ki a hitelbiztosítéki nyilvántartás november eleji bejegyzéséből. E szerint a pénzintézet jelzálogjoga terheli a Rádió1-et üzemeltető Hold Rádiós és Televíziós Reklám Kft.-t, illetve újdonsült gazdáját, a Lucky Ventures Kft.-t. Mint ahogyan augusztusban a nyereséges médiavállalat, a Lapcom Zrt. tízmilliárdos megvásárlásába is beszállt az MKB, hitelt adva az abban tulajdonossá lett Vajna-cégnek, az Avalue Kft.-nek. Hogy melyiket mennyivel finanszírozza, az titok, de mindkettő teljes vagyonára rátette a kezét.

HVG HVG Hetilap

Sztrádanyitás

A minden tartalomszolgáltató számára azonos feltételeket rögzítő netsemlegesség eltörlésére készül az amerikai kormány. Ezzel az USA világszerte átszabhatja a hozzáférést a világhálóhoz.

HVG HVG Hetilap

Készpénznek veszik

Gondolatban már többször is elköltötték az egészségügyi dolgozók a karácsonyra ígért pluszpénzt – amelynek kifizetéséről valójában még döntés sincs.

Vélemények
Portré
Cégvilág

A címlapról ajánljuk