szerző:
HVG

Patyomkin-módszerekkel hizlalják fel a honvédség tartalékos állományát, hogy a létszám igazodjon a kormányzati elvárásokhoz. A 444 derítette ki, hogy a tartalékos tisztté avatott kormánymegbízottak valójában nem is katonák, csupán biodíszletek. Éles helyzetben nem lehet őket szolgálatra behívni, magas rendfokozatuk ellenére más katonának nem adhatnak parancsot. A legfontosabb katonai tevékenységük, hogy nyilvános eseményeken egyenruhában pózolnak. Sokakat úgy avattak fel, hogy még az elvben kötelező 120 órás kiképzésen sem vettek részt. Hiába próbálja a kormány pénzt nem kímélve elérni, hogy az ország területét átszövő hálózattá bővüljön az úgynevezett területvédelmi tartalékos rendszer, a megvalósítás akadozik: jelenleg ötezer önkéntes van. Pedig kedvcsinálónak júniusban megindult az iskolai lőtérprogram, és feltámasztották az egykori Magyar Honvédelmi Szövetséget Honvédelmi Sportszövetség néven. A hozzá csatlakozott vívó-, lövész- és dzsudóegyesületekben 27 ezren sportolnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!