szerző:
HVG

A Nyílt Társadalom Alapítvány vidéki terjeszkedésbe kezd, hamarosan több százezer dollárt fog szétosztani dél-dunántúli és észak-alföldi civil kezdeményezések között – jelentette be a Soros György által létrehozott alapítvány. „Felismertük, hogy mélyebbre kell menni a társadalmi gondok kezelésében, és nem lehet Budapestről megmondani, mire van szükség egy ormánsági faluban” – mondta Csontos Csaba, az alapítvány szóvivője, akinek az is a feladata, hogy a kormányzati támadások kereszttüzében lévő magyar–amerikai milliárdost és programjait népszerűsítse Magyarországon. Kisebb, maximum 3 millió forintos szegénységellenes, lakhatási, oktatási, egészségügyi és közösségépítő terveket támogatnak majd egy pécsi és egy debreceni civil szervezeten keresztül. Egészen kis közösségekig, sőt családokig el akarnak jutni. „A Soros-hálózat pártszerűen működik” és „benevezett a magyar választási kampányba” – így reagált Orbán Viktor miniszterelnök az alapítvány bejelentésére. A kormány szerint hatalmas siker volt az állítólagos Soros-terv elleni nemzeti konzultáció. A december elsejéig meghosszabbított határidőig állítólag 2,3 millióan küldték vissza az íveket. Igaz, ez ellenőrizhetetlen, ahogy az is, hányan töltötték ki akár többször is az interneten is megválaszolható kérdéssort.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!