Aktuális lapszám HVG hetilap 2017/51. SZÁM
Fókuszban
HVG HVG Hetilap

Vazallusnak való vidék?

A magyar társadalom feudalizálódását jelzi, hogy egyre több vidéki térség hűbérbirtokká válik: fideszes politikusok szinte a magukénak tekintik. Kivételezett helyzetük a kormányzásának 13. évére készülő Orbán Viktor kegyétől függ, így alattvalói áhítattal tekintenek rá, közben a helyieknek bizonygatják, hogy ennek az udvari kapcsolatnak a révén tudnak sok mindent kijárni.

Magyarország
Seres László HVG Hetilap

Svédcsavar

Egyelőre nem úgy tűnik, hogy bármelyik új szélsőjobbos szervezet be tudná tölteni a néppártosodó Jobbik helyét. Ráadásul az egyik fontos külföldi kapcsolatuk nemrég elhagyta Magyarországot.

Hamvay Péter Itthon

Békesi László: "Nincs 106 Mellár Tamása az ellenzéknek"

Horn Gyula volt pénzügyminisztere inkább bízik egy, a Macronéhoz hasonló mozgalomban, mint a jelenlegi ellenzék összefogásában, de még ha utóbbi működne is, szerinte azt az állandó háborús hangulatot fenntartó Fidesz nem hagyná annyiban, és akár a szükségállapot bevezetésével is elfojtaná.

Magyarország | 7 nap
HVG-Ténytár
Világ
Németh András Világ

"Putyin is megígérte, hogy a golyóimnál fogva fog felakasztani"

„Petro Porosenko veszíteni fog. Ami ellenem folyik, az új Dreyfus-ügy: azzal vádolni engem, hogy orosz ügynök lennék, ugyanolyan, mint ami a hírhedt franciaországi perben elhangzott” – mondta a HVG-nek Mihail Szaakasvili volt grúz elnök.

Világ | 7 nap
Tech + tudomány
Illényi Balázs HVG Hetilap

A negatív a példa

Akinek még régi fényképezőgép lapul a fiókjában, most már ne is dobja ki: a bakelitlemezhez hasonlóan reneszánszát éli a hagyományos filmes fotózás is.

Németh András HVG Hetilap

Társkeresés

A munkahelyek után a kórházakban és odahaza is egyre több robot segíti az embereket, de a gondolkodó gépek még mindig nem teljesen veszélytelenek.

Szellem
G. Tóth Ilda HVG Hetilap

A bajnoki visszavágó

Az erdélyi népi kultúra és a fővárosi sznob művészszínházi lét összecsattanását ábrázolja – jó adag öniróniával – új bemutatójában Pintér Béla, aki sem alkotótársait, sem saját magát nem kíméli a darabban.

Molnár Ágnes HVG Hetilap

Északi fény

Mi az, ami leginkább hiányzik a magyarok életéből? A hygge. Vagy a lagom. Esetleg a lykke. Vagy inkább a sisu. Északon mindenesetre mindegyikből éppen elég van.

Murányi Gábor HVG Hetilap

Exstirpáló vitéz

A demokrácia játékszabályait tiszteletben tartó felvidéki politikusként kezdte, Horthy kormányzó deportáló belügyminisztereként zárta pályafutását az 1946-ban háborús bűnösként kivégzett Jaross Andor.

Gazdaság
G. Tóth Ilda HVG Hetilap

Csapó 2017

Kiszámíthatatlan, lassú és kockázatkerülő – így értékelik a producerek az állami filmfinanszírozást. Bár idén is született Oscar-esélyes, jócskán akadnak művészfilmek, amelyek alkotói meg sem próbálnak a Filmalapnál pályázni.

Portré
Kőhalmi Zoltán Kult

Bödőcs Tibor: "A humort nyitottságnak is nevezhetjük"

Nem vicc, eljött az ideje, hogy humorista kérdezze a humoristát. Bödőcs Tibort interjúvolva Kőhalmi Zoltán a tőzegbányászattól a pálinkafőzésen, a politikán és a demagógián át saját készülő könyvéig jutott. HVG-portré.

Cégvilág
5 x 1 perc

A címlapról ajánljuk