Aktuális lapszám HVG hetilap 2018/03. SZÁM
Fókuszban
Szabó Yvette HVG Hetilap

Vaj van a vején

Az unió csalás elleni hivatalának vizsgálata nemhogy elrettentette volna Tiborcz Istvánt a kétes üzletektől, inkább katalizálta annak a cégbirodalomnak a kialakulását, amely Orbán Viktor szűk körének jólétét szolgálja.

Hann Endre Gazdaság

Egyre inkább Orbán strómanjainak képzelik Mészárosékat a magyarok

Kétharmadnyian vélik úgy, hogy a mostani kormányra nagyon vagy nagyon nagyon jellemzőek a pénzügyi visszaélések. A politikai rendszert illetően a Medián felmérésében feltűnő, hogy a korábbinál kevesebben látják diktatúrának és tekintélyuralmi rendszernek, viszont többen maffiaállamnak és polgári demokráciának.

Magyarország
HVG HVG Hetilap

„Nem vagyok bozótharcos”

A kormánypártot belülről döntik meg a csalódott fideszesek és az egymással harcoló oligarchák – véli Mellár Tamás közgazdász, aki az MSZP és a Párbeszéd támogatásával indul a választásokon.

Magyarország | 7 nap
HVG-Ténytár
Világ
HVG HVG Hetilap

Varsói pávatánc

Kevésbé hangosan, de változatlan határozottsággal járhatja a kormányátalakítás után a magyarok által kitaposott illiberális utat Lengyelország. Mateusz Morawiecki új kormányfő félreértésen alapulónak nevezte az igazságügyi reform miatt Varsó ellen indított eljárást.

Nagy Gábor Világ

"Orbán a barátját tette nagyon gazdaggá, Kaczynskinek egy macskája van"

Orbán technokrata, Kaczynski büszke, de mindketten kihasználják, hogy választóiknak a stabilitás és a szociális biztonság számít a jogállam, a szabadság és a független bíróságok helyett – mondta a HVG-nek a lengyel Tomasz Koncewicz, a Princeton Egyetem professzora. Interjú.

Világ | 7 nap
Tech + tudomány
Szellem
Ligeti Nagy Tamás Szellem

Nyerő formula

Mozgósította az angol nyelvet, majd csatába küldte a szavakat, hogy háborút nyerjen. A zseniális Churchillt a kiváló Gary Oldman kelti életre.

Vass Péter HVG Hetilap

Elfolyó idők

Az utóbbi hónapok katalán függetlenségi harca ismét ráirányította a figyelmet a világ talán legismertebb katalán művésze, Salvador Dalí munkásságára és az egyre látogatottabb katalóniai Dalí-emlékhelyekre.

Révész Sándor Világ

A legázsiaibb európai diktátor, akit saját emberei végeztek ki

Nagy Sándorként, Napóleonként istenítették, a nemzeti mitológia része volt, a szovjet blokk államaitól időnként eltérő politikájáért Nyugaton is értékelték. A bálványt végül megsemmisítették, de nem a nép, nem az ellenzék, hanem saját káderei.

2030
Mérő László Gazdaság

Mérő László: Ki kit győz le?

A "pillanatok alatt" sakkozni megtanuló mesterséges intelligencia nyomán egy hamarosan kialakuló új sportágról ír a matematikus, pszichológus szerző.

Gazdaság
Gáti Júlia HVG Hetilap

Nincs rá orvosság?

A Teva gondja csak a kezdet, egyes szakértői jóslatok szerint csőstül jönnek a bajok a világ egész gyógyszeriparára.

Vélemények
Portré
Cégvilág
5 x 1 perc

A címlapról ajánljuk