Aktuális lapszám HVG hetilap 2018/04. SZÁM
Fókuszban
Riba István HVG Hetilap

Az őrület határa

A múlt század diktatúráiban megtorlásra használt idegenrendészeti távoltartás és az állampolgárságtól megfosztás intézménye ma az Orbán-kormány végső fenyegetése a másként gondolkodó civilekkel szemben.

Magyarország
Révész Sándor HVG Hetilap

Kísért a múlt

Komplett egykori balliberális önkormányzati frakciót ítélhetnek el egy 2004-es ügy miatt a 2018-as választási kampány kezdetén.

Muck Tibor HVG Hetilap

Oda-vissza fejlesztés

Nemhogy új P+R parkolók nem épülnek, a meglévő ingyenes lehetőségeket is egyre-másra fizetőssé teszik Budapesten.

HVG HVG Hetilap

Több tudás, kevesebb bér

Több mint bruttó százezer forinttal kevesebbet keres egy Aldi-pénztárosnál egy egyetemet végzett, PhD-vel rendelkező kezdő közalkalmazott.

Pálmai Erika HVG Hetilap

A suszter cipője

Évekig törvénysértő határozatokat hozott a bankszektor törvényessége felett őrködő Magyar Nemzeti Bank.

Magyarország | 7 nap
Világ
Földvári Zsuzsa HVG Hetilap

Útlevélvihar

Felbolygatta Dél-Tirolt, hogy német ajkú lakosainak Bécs osztrák állampolgárságot ígér. Az északolasz autonóm tartomány főnöke szerint okosabb lenne európai útlevél mindenkinek.

Keresztes Imre HVG Hetilap

Csapásirány

Oroszország jóváhagyásával támadta meg a NATO-tag Törökország az USA által támogatott kurd erőket Szíriában. És a helyzet csak még bonyolultabb lehet.

Nagy Gábor HVG Hetilap

Napfény a jégen

A váratlan phenjani fordulatot követően együtt vonul majd a phjongcshangi téli olimpián Észak- és Dél-Korea sportolóinak csapata. A zenekart, táncegyüttest és szurkoló szépségeket is küldő diktatúra éket igyekszik verni Szöul és Washington közé.

Világ | 7 nap
Tech + tudomány
Szellem
Várkonyi Benedek HVG Hetilap

Kétszívű négykezes

Az ellenállhatatlan Nobel-díjas író és az ünnepelt színésznő halálos szerelmét tanúsító levelezés bestseller lehet.

Murányi Gábor HVG Hetilap

Volt min gondolkoznia

A köztéri szobra után életműve önálló archívumától is „megfosztott” Lukács Györgyöt 1957-es snagovi deportálásakor is leginkább a gondolkodás szabadsága foglalkoztatta, amint azt egy most előkerült levele is tanúsítja.

Ligeti Nagy Tamás HVG Hetilap

Ragadnak rá

Egy vígjáték élete általában rövidebb lefolyású, mint az influenza, ismertek azonban virulensebb példányok is. Február közepén egyenesen a börtönbe térnek vissza a Valami Amerika hősei.

Horeczky Krisztina Kult

Az ember, aki maga volt az "Egyéb kategória"

Nem tudott varrni, viszolygott a konzumkultúrától, ruháinak különös jelentése volt. A nyolcvanas évek nyugati underground közegében is elismert Király Tamás rendszerkritikus művészi fellépései ma is ugyanazt üzenik.

Gazdaság
Gyenis Ágnes HVG Hetilap

Rövid pórázon

Egyre kevésbé önállóak és egyre kiszolgáltatottabbak az önkormányzatok. A kormány szándékán múlik, hogy elszegényednek vagy meggazdagodnak.

Nagy Gábor HVG Hetilap

Talált pénz

A gondoskodó kapitalizmusról szőtt álmok beteljesítésének tűnik, hogy az amerikai cégek az adócsökkentésből eredő megtakarításokat részben megosztják alkalmazottaikkal. Nagyot persze ők kaszálnak.

Vélemények
Cégvilág

A címlapról ajánljuk