szerző:
HVG

Új eljárás lefolytatására kéri a Jobbik az Állami Számvevőszéket (ÁSZ), a szervezet vezetőjétől pedig bocsánatkérést vár – közölte az ellenzéki párt, miután a Nemzeti Nyomozó Iroda megállapította, hogy a Jobbik nem vádolható a számvevőszéki ellenőrzés szándékos akadályozásával. Az ÁSZ korábban azt állította, hogy a párt nem működött együtt az ellene folyó vizsgálatok során, majd – tiltott vagyoni hozzájárulásnak minősítve a Vona Gáborék politikai plakátjainak kihelyezéséről kötött szerződéseket – 332 millió forint megfizetésére kötelezte a Jobbikot. A párt szerint ezzel bebizonyosodott, hogy az egykori fideszes képviselő, Domokos László által vezetett ÁSZ a Fidesz „kézi vezérelt, függetlennek mondott szervezete”. A Számvevőszék viszont azt közölte, hogy a nyomozó hatóság határozata nem befolyásolja a január 8-án nyilvánosságra hozott számvevőszéki jelentésben tett megállapításokat, hiszen a nyomozás csak annyit állapított meg, hogy nem történt szándékos bűncselekmény.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!