szerző:
HVG

Miután korábban a hódmezővásárhelyi plébános, a napokban Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija állt be a sorba, hogy egy kormánypárti politikus – ezúttal Hollik István – mellett tegyen hitet. Az Orbán-kormány által egyházként elismert vallási közösség vezetője a Fidesz–KDNP belvárosi jelöltjének a szórólapján méltatta Hollikot, akiben a hitélet és a kultúra kiteljesedésének személyes garanciáját látja. „Nagyon messzire mentél, de mi visszavárunk” – írta a történtekre reagálva Kövesnek Radnóti Zoltán, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége rabbitestületének elnöke, emlékeztetve, hogy Hollik korábban például Horthyt államférfinak minősítette. Köves – aki ez utóbbiról állítólag nem tudott – sajátos módon kért bocsánatot, mondván: ha a politikus támogatása „a kampányba való beszállásként értelmeződött, akkor lehet, hogy hiba volt”.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!