szerző:
HVG

Mintegy 60 ezren tüntettek szombaton London központjában az állami egészségügyi ellátást (NHS) érintő sorozatos kormányzati megszorítások miatt. A tiltakozók „Több személyzetet, ágyat és pénzt!”, valamint „Életet menteni pénzbe, a takarékosság életekbe kerül” feliratokat lobogtatva Theresa May konzervatív kormányfő Downing Street-i rezidenciája elé vonultak. Felszólalók a családjukat ért megrázó történetekkel ecsetelték az egészségügyben tapasztalt áldatlan állapotokat. Olaj volt a tűzre, hogy hétfőn Donald Trump amerikai elnök Twitter-üzenetében az összeomlás szélén álló NHS-szel példálózott, bírálva a demokraták ingyenes egészségügyi ellátást szorgalmazó terveit. May és egészségügyi minisztere, Jeremy Hunt visszautasította Trump minősítését. A brit kormány ugyanakkor elismerte, hogy az egészségügyi ellátórendszerre rendkívüli nyomás nehezedik, ám azt is közölte, hogy az ágazatot a legutóbbi költségvetésben prioritásként kezelték.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!