szerző:
HVG

Nyolc ellenzéki párt képviselői írták alá azt az Oktatási Minimum című dokumentumot, amelynek a célja „olyan közös elvek és politikai oldalaktól független elképzelések megvalósítása”, amelyekkel „a hazáját szerető és a demokráciát támogató minden magyar” egyetérthet. Az aláírók ígéretet tettek, hogy kormányon vagy ellenzékben is a 25 oldalas program megvalósításán fáradoznának. E szerint csökkentenék a diákok és a tanárok túlterheltségét, erősítenék a képességfejlesztést, a szakmai és intézményi autonómiát. Közben Lázár János a kormányinfón bírálta a Független Diákparlamentnek a miniszter szerint szándékosan a kampányra időzített utcai tüntetéseit. Pozitív példaként említette a kormánypártokat, amelyek szerinte nem viszik a politikát az iskolába. Ezzel szemben csak az utóbbi napokban több fideszes politikus is tartott iskolai politikai fejtágítót, például olyan előadás címén is, ami a méhnyakrák veszélyeire lett volna hivatva figyelmeztetni. Lázár azt is közölte, hogy Orbán nem teljesíti a diákparlament követeléseit, és nem ül a képviselőivel tárgyalóasztalhoz.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!