Aktuális lapszám HVG hetilap 2018/08. SZÁM
Fókuszban
HVG HVG Hetilap

Tétre, helyre, befutóra

Még néhány héttel az áprilisi választások előtt sem látszik egyértelműen, kire szavazzon a saját választókerületében az, aki le akarja váltani a kormányt. Ahány párt, szinte annyi jelölt – holott a legszélesebb ellenzéki összefogás nélkül reménytelen akár csak megszorongatni is a Fideszt.

Magyarország
Riba István HVG Hetilap

Merre fordulnak?

Sokan vannak a magukat jelenleg még párt nélkülinek mondó választásra jogosultak, ám hiú reménynek tűnik, hogy az ellenzék a segítségükkel választást nyerhetne.

Magyarország | 7 nap
HVG-Ténytár
Világ
Irházi János HVG Hetilap

Elágazásnál

A Magyarország és Lengyelország követte illiberális út felé kacsingat Románia, ám a törekvésnek még állnak olyan akadályai, amelyeket Budapesten és Varsóban már eltakarítottak.

Németh András HVG Hetilap

Örömre üröm

Kevés ünnepelnivalója van a  tíz éve egyoldalúan függetlenné kikiáltott Koszovónak. Az egykori dél-szerbiai tartomány egy helyben topog, s ez valószínűleg jó ideig így is marad.

Világ | 7 nap
Tech + tudomány
Gécs Dániel HVG Hetilap

Rossz ránézni

A monitor és a tévé mellett a telefonok képernyőit néző tömegeknél is egyre sűrűbben jelentkeznek a számítógépes korszakból jól ismert panaszok. A gyártók évről évre érkező kijelzőtechnológiai újításai ellenére a szembántalmak új reneszánszukat élik.

Szellem
Hercsel Adél HVG Hetilap

Gombháború

Elmenekülsz, öngyilkos leszel, vagy elfogadod, és megpróbálod túlélni – ez a realitás rajzolódik ki az észak-koreai hétköznapokról szóló, a diktatúrából kicsempészett írásokból összeállított kötetből.

Gazdaság
Gyükeri Mercédesz HVG Hetilap

Műholdpásztor

A magyar gazdák többsége még csak most ismerkedik az információtechnológiát is segítségül hívó gazdálkodás előnyeivel, pedig a világ már rohamléptekkel halad az okosfarmok felé.

G. Tóth Ilda HVG Hetilap

A gázálarc lehull

A kormány egyetlen miniszteri rendelettel több tízezer forintos kiadástól tudta volna megóvni a családokat, ám a gázár világpiaci csökkenését csak a haveri cégek élvezhették.

Gyenis Ágnes HVG Hetilap

A palack szelleme

Krimibe illő fordulatok tarkítják egy csapat kisrészvényes küzdelmét a volt szlovák kormányfő rokonával, Milan Meciarral a régió legnagyobb gáztartályát birtokló KEG vagyonáért.

Vélemények
Portré
Cégvilág

A címlapról ajánljuk