szerző:
HVG

A Klebelsberg Központ (Klik) úgy vett fel uniós támogatást iskolai számítógépes programok fejlesztésére, hogy azok nem készültek el vagy nem használják őket – ezt Hadházy Ákos LMP-társelnök jelentette be a korrupcióinfóján. Lázár János kancelláriaminiszter utóbb maga is elismerte, hogy a Kliknek 1,2 milliárd forintot vissza kellett fizetnie az ellenzéki képviselő által jelzett hibák és hiányosságok miatt. Hadházy szerint a Kliket felügyelő Balog Zoltán miniszternek – ha tudott a történtekről, azért, ha nem, akkor pedig amiatt – le kellene mondania. Ellenzékben a Fidesz az akkori Informatikai Minisztériumot a hátrányos helyzetű települések óvodáinak juttatott „kakaóbiztos” számítógépekért bírálta, ám azon a programon végül még a Polt Péter vezette ügyészség sem talált fogást..

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!