szerző:
HVG

Osztrák politikusok – pártállástól függetlenül – felháborodásuknak és értetlenségüknek adtak hangot, miután Lázár János Bécset és a bécsieket becsmérlő videót tett közzé. A kancelláriaminiszter az osztrák főváros külföldiek – köztük 21 ezer magyar – által sűrűbben lakott városrészében készült videóján azzal „riogatott”, hogy Budapestre is hasonló sors vár az ellenzék győzelme esetén: sokszínű lakosság, kosz és növekvő bűnözés. A posztot a Facebook uszító tartalomnak minősítette, és egy időre eltávolította. Renate Brauner, Bécs nemzetközi ügyekért felelős tanácsnoka szerint „a vádak tartalmilag sem állják meg a helyüket”, s azt kívánta, hogy „a magyar városok is legyenek olyanok, mint Bécs, amely a világ legjobb életminőségű fővárosa”. Lázár – aki fél éve még követendő példaként beszélt a világ negyedik legbiztonságosabb országáról, Ausztriáról (Magyarország a tizenötödik) – a  kormányinfón azt mondta, olyan jók a magyar–osztrák kapcsolatok, hogy azt ő sem tudná elrontani. Nyilatkozatát követően azonban Bécs utcáin a magyarok autóin a távozásra buzdító feliratok jelentek meg. Közben a fideszes köztévé is beszállt Bécs szapulásába, amit azzal toldott meg, hogy van rosszabb hely is: Berlin, illetve Svédország.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!