szerző:
HVG

„Az embereket szolgává tevő uralkodás helyett az embereket szolgáló kormány” jegyében állította össze árnyékkabinetjét az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. Karácsony Gergely a csapat bemutatásakor azt mondta: a válogatás fő szempontja volt, hogy pártoktól független, de azonos értékrendet valló személyeket hívjon meg a pártszövetség választási győzelem esetén megalakuló kormányába. Az egyes stratégiai területek irányítói: Mellár Tamás (pénzügy), Komáromi Zoltán (egészségügy), Daróczi Gábor (oktatás), Hegyesiné Orsós Éva (szociálpolitika), Andor László (munkaügy), Ámon Ada (környezetvédelem), az önkormányzati ügyekért felelős tárcát pedig Budaörs polgármestere, Wittinghof Tamás kapná. Nem mindenki mondott könnyen igent Karácsonynak, amit ő azzal indokolt, hogy a Fidesz olyan gyűlöletet szít az ellenfeleivel szemben, amit a jelöltek családtagjai is megszenvednek. De volt olyan is a felkért szakemberek között, aki magánál alkalmasabb személyt ajánlott.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!