szerző:
HVG

Szálloda vagy lakópark épülhet a feltételezések szerint a fonyódi Napsugár Kemping helyén, és ezt támasztja alá a jelenleg zajló fakivágás is, amelynek során a kempinget és a környező, alsóbélatepeli erdős részt is letarolják. A 100 hektáros terület tulajdonosa a Tiborcz Istvánhoz köthető FND Kft. A Napsugár Kemping benne volt abban a csomagban, amelyet Mészáros Lőrincék megszereztek a Balatontourist megvásárlásával, de aztán kikerült belőle, és csak tíz kemping maradt. A vevő az FND Kft. volt, a vásárlást a Mészáros Lőrinchez köthető B3 Takarék finanszírozta. A 100 ezer négyzetméteres kempinget tavaly a pályázat kiírásakor becsült 500 millió forint helyett 300 millióért vették meg.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!