szerző:
HVG

Moldova addig nem kaphatja meg az országnak szánt EU-s pénzeket, amíg a volt szovjet tagköztársaság nem fogalmazza újra a választási törvényt, és nem lép fel határozottan a korrupció ellen. Az Európai Parlament költségvetési bizottságának román alelnöke, Siegfried Muresan közölte: a százmillió eurós hitel, illetve támogatás zárolása a Pavel Filip (képünkön) vezette moldovai kormány hibája, mert nem tartja be a demokrácia játékszabályait. Az Európa Tanács független jogászokból álló testülete, a Velencei Bizottság szerint a moldovai választási törvénnyel az a legnagyobb baj, hogy lehetővé teszi a maguk érdekeit szem előtt tartó üzletemberek számára a politikusok befolyásolását. Az EU azt követően kezdte el szigorúbban vizsgálni az országot, hogy 2012–2014 között egymilliárd dollárt, a moldovai GDP 13 százalékát lopták ki ismeretlen tettesek a bankrendszerből.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!