szerző:
HVG

A tervezettnél kétszer nagyobb területre tart igényt a CEU Bécsben – derül ki a bécsi városháza és az Orbán-kormány által csak Soros-egyetemnek titulált intézmény által aláírt megállapodásból. Amikor a Budapestről száműzni szándékozott CEU egy hónapja nyilvánosságra hozta, hogy tárgyal a bécsi Otto Wagner Hospital egy részének bérbevételéről, még 25 ezer négyzetméternyi területről és a kórház 10 pavilonjáról volt szó. Az osztrák sajtó most arról írt, hogy a CEU 50 ezer négyzetmétert és 15 pavilont venne bérbe 99 évre. Az átvételhez azonban a pavilonok rendbetételére van szükség, így az oktatás ott csak 2022-ben kezdődhet meg. Az Otto Wagner Hospital a bécsi jugendstil egyik jelentős emléke, a XX. század elején épült, egységes stílusban. A campust 1500 diák oktatásához méreteznék, és diákszállásokat és tanárlakásokat is elhelyeznének a komplexumban. A CEU – amely önszántából továbbra sem kívánja feladni budapesti bázisát – már 2019-től szeretne Bécsben oktatni, ezért olyan létesítményeket is keres, amelyekben 500 diák már jövőre megkezdhetné a tanulmányait.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!