Aktuális lapszám HVG hetilap 2018/17. SZÁM
Fókuszban
Joó Hajnalka, Tóth Richárd HVG Hetilap

Sok Júdás messiást győz

A százezres kormányellenes tömeg máris éreztette hatását: a parlamenti ellenzék a tüntetők kegyeit keresve fejvesztve szalad a közösen lengetett zászlók árnyékába. Már csak azt nem tudni, ki száll szembe a hatalommal.

Magyarország
Pálmai Erika HVG Hetilap

Napnyugta?

Gyárfás Tamás ellehetetlenítéséhez elég, hogy két évtizede terjedő szóbeszédek után a rendőrség meggyanúsította őt Fenyő János médiacézár megölésének megrendelésével, az elítéléséhez azonban aligha elegendő a tavaly előkerült hangfelvétel. A „miért most” kérdésére egyelőre nincs válasz.

HVG HVG Hetilap

Házfoglalók

A Parlamentből korábban örökre kitiltott politikus is tagja lesz az új törvényhozásnak, miközben „ősbölények” távoznak. Már a parlamenti bizottságok megalakítását is éles viták kísérik.

Magyarország | 7 nap
HVG-Ténytár
Világ
Keresztes Imre HVG Hetilap

Biztonsági játék

Új, elnöki rendszerű Törökország születhet az idő előtti választás után, melynek tisztasága kérdéses. Ankara közben távolodik a Nyugattól, és Oroszország felé közeledik.

Németh András Világ

Horvátország elköltözik saját magától

Az utóbbi öt évben negyedmillió ember hagyta el a négymilliós Horvátországot, Nagy-Britannia és Szlovénia pedig a nyáron nyitja tágra kapuit a horvát munkavállalók előtt. A népességfogyás következményei már érezhetők, pedig a Boszniából érkezők egyelőre javítanak a helyzeten.

Világ | 7 nap
Tech + tudomány
Szellem
Ligeti Nagy Tamás HVG Hetilap

Pokoljáratok

Önzés, bujaság, harag. A könyvfesztivál orosz sztárvendége szerint bárki élheti a saját és a mások életét, csak egy mobil kell hozzá.

Trend
Gazdaság
Gyenis Ágnes, Irházi János HVG Hetilap

Kilistázták

Növeli az OTP jövőbeni vásárlásainak kockázatát, hogy érdemi magyarázat nélkül lemondott a Banca Romaneasca megvételéről.

Nagy Gábor HVG Hetilap

Pénz a pályán

Klubvilágbajnokságot és a válogatottak számára nemzetközi tornát, s azokból sok pénzt szeretne a FIFA, amely ötleteivel az UEFA sikeres kezdeményezéseit másolná le. Ennek Európában nem örülnek.

Vélemények
Móra Veronika Itthon

Móra Veronika: A zsebünkbe kell nyúlnunk

Ha nem támogatjuk az alulról építkező, közösségi munkát és annak segítőit most, akkor évek múlva megint csak a gyenge civil társadalom és a tudatos állampolgárság hiánya miatt siránkozhatunk – figyelmeztet Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgatója. Vélemény.

Portré
Mátraházi Zsuzsa Kult

"Érvelni németül, szeretni és dühöngeni magyarul lehet jobban"

Wilhelm Droste rajong a fociért, az irodalomért és megrögzött kávéház-alapító. Enyedi Ildikó filmrendező férje 1989 óta él Magyarországon, de már nem akar magyar állampolgár lenni. A hazai közélet elborzasztja, már nem fűz reményt a parlamenthez meg egy rendes pártversenyhez. HVG-portré.

Cégvilág

A címlapról ajánljuk