szerző:
HVG

Csak akkor indul ismét a főpolgármesteri posztért, ha a következő alkalommal is közvetlen lesz a választás – jelentette ki Tarlós István a Hír TV-ben. Hozzátette: elsőként Orbán Viktorral és Gulyás Gergely kancelláriaminiszterrel egyeztet a Budapesttel kapcsolatos tervekről. Utóbbi kijelentésével Kósa Lajosnak szúrt oda egyet, mivel a Modern városokért program bukott tárca nélküli minisztere korábban úgy nyilatkozott, hogy a 2019-es önkormányzati választási kampány kormányzati irányítójaként elsőként a főpolgármesterrel fog egyeztetni. „A főváros az mégiscsak a fő város, de a személyi döntéseket a Fidesz testületei hozzák meg” – magyarázta Kósa. Hétfői miniszteri meghallgatásán Gulyás elárulta, hogy a kormány a főváros jövőjét tíz évre meghatározó koncepción dolgozik, de részleteket nem mondott. Korábban olyan tervek szivárogtak ki, hogy a kerületek a városvezetésnek közvetlenül alárendelt elöljáróságokká alakulnának át, így a kerületi polgármesteri jogkörök is csorbulnának.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!