szerző:
HVG

Nagy hibának nevezte Randall Stephenson, a második legnagyobb amerikai mobiltársaság, az AT&T vezérigazgatója, hogy 600 ezer dolláros megbízást kötöttek tanácsadásra Donald Trump elnök ügyvédjével, Michael Cohennel. A cégtől – a hírek szerint nem önszántából – nyugdíjba távozott a lobbitevékenységet irányító Bob Quinn, aki a 2017-ben havi 50 ezer dollárt érő megállapodást aláírta. Cohen az AT&T-nek éppúgy nem hozott kézzelfogható hasznot, mint a Novartis svájci gyógyszergyárnak, amely az idén februárig terjedő egyéves időszakban havi 100 ezer dollárt fizetett neki. A Novartis a kormány egészségpolitikai döntéseiről akart információhoz jutni, de már a szerződés megkötése utáni hónapban felmérte, hogy rossz személyt választott, ám lejárat előtt nem tudott kilépni a megállapodásból. A pénzek az ügyvéd Essential Consultants nevű cégéhez érkeztek, ahonnan a 130 ezer dolláros hallgatási díjat is kifizették a Stormy Daniels nevű pornószínésznőnek, aki azt állítja, Trump 2006-ban vele csalta meg a feleségét, Melaniát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!