szerző:
HVG

A Simicska-médiabirodalom egyik utolsó pillére dőlt be azzal, hogy a Heti Válasz ettől a héttől kezdve nyomtatásban nem, csak a Digitalstandon lesz elérhető. Borókai Gábor főszerkesztő és csapata a választások óta lázasan kereste a potenciális befektetőket, és talált is ilyeneket. Ám kormányzati körökből érkező figyelmeztetések hatására többen is meggondolták magukat. Végül a legígéretesebb vevőjelölt, egy közelebbről meg nem nevezett amerikai republikánus üzletember is visszalépett. A szerkesztőség ezek után az öncsődben talált átmeneti menedéket. Borókai az utolsó vezércikkében arról panaszkodott, hogy az Orbán–Simicska konfliktus kirobbanása óta a lap kormányzati blokád alatt működött. Az első Orbán-kabinet idején közpénzből világra segített Heti Válasz a G-nap után elesett az állami megrendelésektől, összességében 82 százalékot veszített a hirdetési bevételeiből, példányszáma 10 ezerre esett. A lap megszűnésével az utolsó jobboldali, konzervatív, a G-napot követően kritikus hangot megütő médium tűnhet el a nyomtatott lappiacról, amit a kormányzati sajtó nem kis kárörvendéssel vett tudomásul.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!