szerző:
HVG

Bárhogyan is dönt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kongresszusa, Donald Trump amerikai elnök mindent megtett azért, hogy a 2026-os világbajnokság rendezési jogát az USA, Kanada és Mexikó hármasa nyerje el – de azért is, hogy egyedüli ellenfelük, Marokkó legyen a befutó. Ehhez a bravúrhoz elegendő volt egyetlen Twitter-üzenet, amelyben Trump fölvetette: ugyan miért kellene az USA-nak támogatnia azokat az országokat, amelyek nem támogatják az amerikai pályázatot? A fenyegetés egyszerre taszíthatta és vonzhatta a voksokat egy olyan szavazás során, amelyben ugyanakkora súlya volt az ötszörös világbajnok Brazíliának, mint a FIFA rangsorában holtversenyben az utolsó helyen szerénykedő Tongának.

HVG aktuális hetilap

A cikk teljes terjedelmében a hetilapban olvasható.

A legfrissebb lapszámot keresse az újságárusoknál, iPadre optimalizált változatát az App Store-ban, vagy fizessen elő a hetilap nyomtatott vagy digitális kiadására.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!