Aktuális lapszám HVG hetilap 2018/29. SZÁM
Fókuszban
Nagy Gábor HVG Hetilap

Roncsderbi

Kész lerombolni az USA és szövetségesei által felépített világrendet, aláásni a NATO-t és magára hagyni Európát Donald Trump, aki egy katasztrofális orosz–amerikai csúcstalálkozó után tért vissza Washingtonba. Európai útján még a vele barátságos sajtó szerint is azt bizonyította, hogy számára nem Amerika, hanem önmaga az első.

Magyarország
Riba István HVG Hetilap

Maga felé hajlik

Úgy foltozgatják a kormánypártok a választási jogszabályokat, hogy szavazói többség hiányában is megismételhető legyen majd az újabb országgyűlési kétharmad.

Dobszay János HVG Hetilap

Az ajtók záródnak

Nem csak politikai értelemben, a képviselők szociográfiai összetételét tekintve is tömbösödött, egyszínűbbé vált a parlament – derül ki a HVG kutatásából.

Magyarország | 7 nap
HVG-Ténytár
Világ
Keresztes Imre HVG Hetilap

Régi nóta

Ismét kiéleződött a nyugat-szaharai konfliktus Marokkó és a függetlenségért harcoló Polisario Front között.

Világ | 7 nap
Tech + tudomány
Pavló Péter HVG Hetilap

Jobb nem félni, mint megijedni

Bár a legújabb ipari forradalom vitathatatlanul zajlik, úgy tűnik, hogy az elmúlt évek robotizációval kapcsolatos szakértői jóslatai még jó ideig csak várakozások maradnak.

Szellem
Murányi Gábor HVG Hetilap

Öcsémek csörtéje

Egy ismert-ismeretlen levelezéskötet az Arany-emlékév egyik nagy hozadéka. Az irodalomba a Toldival berobbanó költő és a nála ifjabb, már országos hírű Petőfi közti teljes levelezést fakszimilében is közreadó kötet böngészésre és újraolvasásra is csábító olvasmány.

Mátraházi Zsuzsa HVG Hetilap

Rokoni gubancok

A diktatúra életidejét három generációra tippeli a Volt egyszer egy NDK kötet írója, aki családja múltjának felderítésére vállalkozott.

Sághy Erna HVG Hetilap

Építészet szökőárban

A természet ihlető erejéről és saját alkotói ars poeticájáról is vall a nemzetközi hírű építész a legnevesebb projektjeit felvonultató, a biennálét kísérő kiállításon.

Trend
Nagy Gábor Gazdaság

Ismerik-e elég jól a Forma–1-et, hogy megmentsék?

Átfogó reformokkal akarja még népszerűbbé tenni a Forma–1 versenyeit a száguldó cirkusz új tulajdonosa, az amerikai Liberty Media. Tervei valóra váltásával meg kell várnia a Concorde-megállapodás lejártát, s ki kell egyeznie a meghatározó csapatokkal.

2030
Gazdaság
Gyenis Ágnes HVG Hetilap

Tessék választani

A jövő évi adótörvényekkel a kormány azt üzeni, hogy előbb-utóbb kivezeti az egyszerűsített vállalkozói adót. Kézenfekvő helyette a katát választani, de vonzóbbá tennék az eddig periferikus kivát is.

Nagy Gábor HVG Hetilap

Pálya a magasban

A portugál Ronaldóval nemcsak egy kiváló focistát, hanem jövedelmező brandet is vesz az olasz Juventus. Ahogy Roger Federer svájci teniszező és LeBron James amerikai kosárlabdázó is sportága legendája az üzleti életben is.

Farkas Zoltán HVG Hetilap

Kábítás

Irány Ausztria – adta ki a jelszót a jegybank, amely 180 pontban foglalja össze, miként kell meggyorsítani a gazdasági felzárkózást. A javaslatok jó része markánsan elüt a kormány eddigi politikájától.

Vélemények
Portré
Cégvilág

A címlapról ajánljuk