szerző:
HVG

Másfél évnyi pereskedés után derült ki, hogy összesen 180 ember fagyott halálra 2016. október 15-e és 2017. március 1-je között. A Város Mindenkiért Csoportnak azért kellett perre mennie, mert sem a kormány, sem pedig a rendőrség nem adott pontos információkat a korábbi fagyhalálokról. A most már hivatalossá vált adatok alapján a négy és fél hónapban 55-en közterületen, 125-en pedig magánterületen haltak meg. Ez azt jelenti, hogy a fagyhalálesetek több mint kétharmada fedett helyen, tehát valószínűleg lakásban következett be. A  rendőrség korábban azért nem adta ki az adatokat, mert szerinte erre semmiféle jogszabály nem kötelezi, és amúgy sem léteznek ilyen információk.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!