Aktuális lapszám Az aktuális lapszám top témái:

FÖLDHÖZ RAGADTAK - KÉTARCÚ AGRÁRPOLITIKA

Fidesz-agrárpolitika a pártklientúra helyzetbe hozására

2012. április 14., szombat • Utolsó frissítés: 2012. április 14., szombat, 15:59


Címkék: ; ; ; ; ; ;

Botrányos földbérleti akciója is rávilágított arra, hogy a kormánynak csupán a klientúra helyzetbe hozására vannak eszközei, az agrárstruktúra megváltoztatására képtelen. Ahogyan az agrárgazdaság sem lehet a magyar gazdaság kitörési pontja.

2012 / 15 Ezt a tartalmat csak regisztrált és bejelentkezett felhasználóink láthatják!
Ha még nem regisztrált látogatónk, kérjük kattintson ide és a megjelenő oldalon végezze el a regisztrációs folyamatot.


Amennyiben már rendelkezik regisztrációval, akkor ide kattintva bejelentkezhet e-mail címével és jelszavával és megtekintheti a zárolt tartalmat.


2012 / 15

2012. április 11.

A cikket a 2012/15. lapszámban olvashatja.

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK:

17 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2012. április 16., 20:16 Angkor

Végigolvastam az írást, és felhívnám a tisztelt kommentelők figyelmét egy a cikkben feszülő komoly ellentmondásra. A cikk első felében a "tárgyilagos" újságíró keményen kritizálja a kormányt amiért az a kistermelők, helyi gazdák helyett nagyvállalkozóknak játsza át a földterületeket, majd egy huszáros fordulattal elkezdi fejtegetni, hogy a kisüzemi családi gazdálkodás életképtelen, és a nagybirtokos nagyüzemi gazdálkodást kell támogatni (ez ugyan nincs kimondva nyíltan, de a kéztördelő sajnálkozás, hogy az import kiszorítja a hazait nagyüzemi termékeket erre enged következtetni). Szóval a magyar mainstream véleményformálók szerint az nem baj ha nagybirtokos vállalkozók kezébe kerül a föld, csak az, ha Fidesz közelibe... Ez siralmas...

2012. április 16., 15:39 rantotta

HOSSZÚ NYELVEL MINDEN LEHETSÉGES
nem is kell egyetemi végzettség hozzá!!!!!!

2012. április 15., 21:14 metarno

A FIDESZ hangzatos szólamaival szemben,aki most végzett agrármérnökként és a mezőgazdaságból szeretne megélni mint kezdő ha nincs földje stb.az el se kezdje mert egyik pályázat feltételeinek sem felel meg.Ki van ez jól találva.Nyugat Magyarországi részen pedig minden föld Osztrák kézben van,különböző csavarok beiktatásával és nem száz-hanem ezer hektárok.Mindenki tud róla de senki nem fog lépni.2014-től majd az államhatárt a Bakonyig tolják.Ez a Fidesz hozzáállása de a rendszerváltástól kezdve minden kormány aszisztált ehhez.

2012. április 15., 14:23 vaddzsentri

Azt hiszem senki sem veszi itt figyelembe azt a tényt ami miatt hazánk "nagyjai" megpróbálnak minél jobban belefolyni az agrárgazdaságba...
már pedig a mezőgazdaság a legjobb, leghatékonyabb pénzmosoda, illetve itt lehet eltüntetni a legkönnyebben a pénzt, vagyont...hiszen melyik NAV-os ellenőr mondja meg milyen műveleteket végeztek ténylegesen a földön, mennyi műtrágya, vegyszer került felhasználásra....illetve ténylegesen mennyi termett.
Bár vezetni kell az un. gazdasági naplót,de.....
Ugyanakkor ne felejtkezzünk el róla, hogy jelenleg hektáronként közel 60000 Ft. támogatást ad az EU. "ajándékba"...akár rét, legelő után is...
Na már most aki meg tud szerezni bérbe pl. 100 ha rétet az évente minimum 6 millió Ft. bevételhez jut. Ezért neki egyszer le kell kaszálnia a használt földet.Az így lekaszált széna értéke általában fedezi az összes költséget( még a bérleti díjat is)
További 10000 Ft./ha támogatás jár ha Natura 2000-es a terület....azaz 100 ha esetén még egymillió.
...stb...egyéb támogatások...
Természetesen egy szántóföldi gazdálkodás jobban ki van téve az időjárásnak...de a nagyobb kockázat nagyobb jövedelmezőséget is rejt.....

Azt hiszem ennyi ajándék jövedelemért érdemes beszállni az agrárbizniszbe.....csak már le van osztva minden....(ebben az esetben inkább fel van osztva)

2012. április 15., 09:14 Hagyómiki

kompember

Elfogytak az érvek, jön a sértegetés?
Én nyertem a vitát.

Minek bérelnének földet ha nem művelik?
Vagy már az is lopás, ha Fidesz szavatzó dolgozni akar ebben az országban?

Nektek Gyurcsány a példeképetek.
a szakdolgozat nélkül diplomát szezett öszödi Böszme lenyúlta kormányüdülőt és a képviselői klubot, majd drágán visszabéreltette az állammal.
Na ez a lopás.

Meg hogy ÁFA csalással Fittelina uszodát épített magának. ez a bűncslekmény elévült.

További 12 hozzászólás megtekintése »

Kommentfelületünk hamarosan megújul, ezért ehhez a cikkhez átmenetileg nem lehet hozzászólni. Köszönjük türelmét!


Fidesz-agrárpolitika a pártklientúra helyzetbe hozására
  Másolat Önnek

HVG aktuális hetilap
HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG- és DHVG-előfizetési csomagot, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Megnézem az aktuális hetilap tartalmát »
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re
MOZAIK

Agykontroll

Ujjlenyomat vagy íriszvizsgálat helyett agyműködésük alapján lehetne azonosítani az embereket, állítja a New York-i Binghamton Egyetem kutatócsoportja.HVG Klubkártyával olcsóbb

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X