Megjelent a Műértő 2018 márciusi lapszáma
Műértő

Megjelent a Műértő 2018 márciusi lapszáma

Magyar Power 50 – a hazai művészeti színtér legbefolyásosabb szereplői / Amikor a folyamat az üzenet – Közös ügyek a Ludwigban / Támadom a szponzorom – a bojkott elviselhetetlen könnyűsége / Hitler-Wagen, a guruló műalkotás – a Führer Mercedese / Műtárgyak a vádlottak padján? – a múzeumok és a zaklatási ügyek / Az elitizmus zsákutcája – beszélgetés a hatalom esztétikájáról / Sármoffenzíva – királyi művészetpártolás Norvégiában

Kult

Megjelent a Műértő februári száma

Sanja Ivekovic New Yorkban, Bukta Imre a Park Galériában, James Ensor a Kogartban, Gink Judit a Budapest Kiállítóteremben, múzeumok bizonytalan jövője és a nemzetközi műtárgypiac 2011-ben. Mindez és sok minden más a Műértő februári számában.

Kult

Alternatív művészi energiák Szentpéterváron

Marina Koldobszkaja képzőművész, kritikus, kurátor, az oroszországi National Centre for Contemporary Arts Saint-Petersburg Branch - NCCA (Nemzeti Kortársművészeti Központ szentpétervári fiókja) vezetője, elsődleges célja, hogy a kortársművészetnek teremtsen közönséget a klasszikus díszletek között. Ennek jegyében indított útjára számos kezdeményezést, részben az NCCA égisze alatt. A Műértő interjúja.

Kult

Megjelent a Műértő januári száma

Németh Ilona az Ernst Múzeumban, Nemes Marcell kollekciója a Szépművészetiben, aktok a MODEM-ben, Verebics Ágnes a Mono Galériában, múzeumi negyedek Hollandiában. Mindez és sok minden más a Műértő januári számában.

Kult

Megjelent a Műértő decemberi száma

André Kertész a Nemzeti Múzeumban, Elvont táj Székesfehérváron, Drozdik Orshi a MODEM-ben, Jovián György a Kiscelli Múzeumban, Chilf Mária a Raiffeisen Galériában, Gémes Péter a MissionArtban, BMZ Békéscsabán, Collector/Fantastic Lille-ben, Perugino Münchenben, a Nahmad-gyűjtemény Zürichben Mindez és sok minden más a Műértő decemberi számában.

Kult

Megjelent a Műértő novemberi száma

Kultúrharc a festők városában, Másik világ Grazban, portré Nudelman Lászlóról. Mindez és sok minden más a Műértő novemberi számában.

Kult

Megjelent a Műértő szeptemberi száma

Privát labirintusok a Nemzeti Galériában, Rudolf Steiner Bécsben, megnyílt a Design Terminál, összeállítás a hazai művészeti képzésről. Mindez és sok minden más a Műértő szeptemberi számában.

Kult

Megjelent a Műértő július-augusztusi száma

Moholy-Nagy László művei a Ludwig Múzeumban, beszámoló az 54. Velencei Biennáléról, ART Basel és Art Hong Kong, és egy körkérdés: mi lesz a hazai műtárgypiaccal. Mindez és sok minden más a Műértő július-augusztusi számában.

Kult

Megjelent a Műértő júniusi száma

Michael Borremans a Műcsarnokban, művészet és igazságszolgáltatás Kelet-Európában, a Viennafair Bécsben, portré Rita Ackermann-nal. Mindez és sok minden más a Műértő júniusi számában.

Kult

Megjelent a Műértő májusi száma

Mladen Stilinovic a Ludwig Múzeumban, Hirosimától Fukusimáig: művészet az életért, Bukta Imre kiállítása és kurzus a szocreálról. Mindez és sok minden más a Műértő májusi számában.

Kult

Megjelent a Műértő áprilisi száma

Transzparencia a Vasarely Múzeumban, Maurer és Gáyor az A22 Galériában, Böhm és Haász Pakson, Erdélyi Gábor a Raiffeisen Galériában, Lucien Hervé a Szépművészetiben. Álomférfiak Hamburgban, Glenn Ligon New Yorkban, Eva Schlegel, Mel Ramos és Roy Lichtenstein Bécsben. Mindez és sok minden más a Műértő áprilisi számában.

Kult

Megjelent a Műértő márciusi száma

Ed Templeton az Ernst Múzeumban, Szüts Miklós kiállítása a Bartók 32 Galériában, új kortársmúzeumok Rómában, művészeti munkások tiltakozása Berlinben. Mindez és sok minden más a Műértő márciusi számában.

Műértő

Megjelent a Műértő februári száma

Vezetőváltás a Műcsarnokban, tajvani kortársak Budapesten, portré Magyar Ádám festőművészről, szocreál Magyarországon, női pop art Bécsben, Contemporary Istanbul és Art Basel Miami Beach. Mindez és sok minden más a Műértő februári számában.

Kult

Megjelent a Műértő januári száma

Botero a Szépművészeti Múzeumban, német egység a Balatonnál, portré Karola Krausról, a bécsi MUMOK új igazgatójáról, Csontó Lajos Miskolcon, Gauguin Londonban. Mindez és még sok minden más a Műértő januári számában.

Műértő

Erős ingerek kísérletező kedvűeknek

A glamúr és pénz nélküli hetvenes évek Magyarországát kínálja fogyasztásra az Art Fanatics a Műcsarnok homlokzatán David Hockney Big Splashjének (Nagy csobbanás) Hecker Péter által festett magyar változatával. Mindez pedig azt sugallja: erős ingereknek lesz kitéve a látogató a Kortárs magyar magángyűjtemények 2. című kiállításon. A várakozást már a megnyitón látott tömeg és zsongító szalonhangulat is fokozta, ami miatt ott és akkor korlátozottan lehetett csak a gyűjtői profilok és stratégiák közelébe férkőzni. A Műértő cikke.

Műértő

Dubaji álom: vágyak és tárgyaik

A nemzetközi recesszió és a tavaly beharangozott dubaji ingatlan- és hitelválság nemcsak megingatta, de fékezésre is késztette az addig felfelé ívelő helyi gazdaságot. Úgy tűnik azonban, hogy az alig fél évtizede berobbant és azóta is egyre ambiciózusabb közel-keleti kortárs művészet és műkereskedelem törekvéseit ez nem befolyásolja. A Műértő cikke.

Műértő

A Műértő 2010. februári tartalmából

Megjelent a Műértő februári száma! Balázs Béla Stúdió a Műcsarnokban, az Art Review listája: Power 100,– Georg Baselitz kiállításai, az Eiffel Tér Irodaház, amit a reklám megmutat – és amit elrejt, portré Olga Biró galériásról. Mindez és még sok minden más a Műértő februári számában.

Műértő

A Műértő 2009. szeptemberi tartalmából

Robert Capa a Ludwig Múzeumban, Kálmán Tibor, a provokátor dizájner, összeállítás a fotórestaurálásról, „giccskiállítás” a Látványtárban, a Hatvany Lajos Múzeum nagy évtizede, tudósítás az Art Baselről és bemutatjuk Zlatá Korunát. Mindez és még sok minden más a Műértő szeptemberi számában!

Műértő

A Műértő 2009. július-augusztusi tartalmából

Beszámoló a Velencei Biennáléról, Pillanatgépek a Műcsarnokban, kiállítás New Yorkban, Műhely és munkaerőpiac – vita a kritikáról, szegedi szellemi kalauz, miniatűr képnézők és a Műértő nyári ajánlója – negyedszáz kiállítás itthon és külföldön. Mindez és még sok minden más a Műértő nyári számában!

Műértő

A Műértő 2009. júniusi számának tartalmából

A Művészház a Nemzeti Galériában, a Ludwig Múzeum új szerzeményei, 60 év, 60 mű Berlinben, eladó a Bedő-gyűjtemény, generációs kiállítás New Yorkban, tavaszi aukciók Budapesten valamint Fischli és Weiss Madridban. Mindez és még sok minden más a Műértő júniusi számában!

1
9 10 11 12 13
17

A címlapról ajánljuk