Péntek
borult
6°C
2°C
Szombat
erősen felhős
4°C
-2°C
Vasárnap
hózápor
3°C
-3°C
Hétfő
közepesen felhős
2°C
-5°C
Kedd
havas eső
3°C
-3°C
hvg.hu Időjárás

Orkánt hozhat a Mikulás

Kifejezetten szeles, barátságtalan időt ígér az előrejelzés péntekre, sokfelé akár 90 kilométer/óránál erősebb széllökésekkel. Lehűl a levegő, elszórtan eső vagy hózápor is előfordulhat. Hétvégére marad a szeles, viharos idő.

MTI Időjárás

Légi káoszt okoz Xaver, egy budapesti járatot is töröltek

Európa több északi repülőtéren is fennakadásokat okoz a Xavér orkán. Koppenhága légikikötőjét lezárták, Hamburgban péntek délután fél egyig több mint 40 induló járatot töröltek, Stockholmban és Amszterdamban sem indult el több járat este.

hvg.hu Időjárás

Így ér Magyarországra a szupervihar szele - térképek

Szeles lesz itthon a szombat a hidegfrontnak köszönhetően, de nem lesz olyan viharos az idő, mint Nyugat-Európában a Xaver ciklon miatt - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A szolgálat két széltérképet is közzétett, amely a péntek éjjeli és a szombat déli helyzetet mutatja be.

MTI Világ

Xaver elérte Hamburgot

Fennakadásokat okozott Németország északnyugati részén az utóbbi évtizedek legnagyobb vihara, amely csütörtök délután elérte Hamburgot.

MTI Időjárás

Erős szelet hoz hétvégére a hidegfront

Péntekre virradóra észak felől intenzív zápor, hózápor kíséretében markáns hidegfront éri el az országot – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szeles, barátságtalan idő várható hétvégén. A Dunántúl északi részén és a Kisalföldön az óránkénti 90 kilométeres erősséget meghaladó széllökések is lehetnek.

hvg.hu Időjárás

Vihar előtti csendes idő lesz

Csütörtökön ugyan jobbára fagypont fölött lesz a hőmérséklet, de több helyen már ekkor elkezd fújni a szél. Pénteken pedig már hó, ónos eső és viharos szél is jöhet.

hvg.hu Időjárás

Videó: így hullámzik a ködtenger a Széchenyi-hegyről nézve

A meteorológiai szolgálat éjfélig szóló veszélyjelzése szerint 13 megyében, valamint a főváros területén figyelmeztetés érvényes a tartós, sűrű köd miatt. Az Időkép kamerája megmutatta, milyen látványt nyújt a ködtenger a Széchenyi-hegyről nézve.

hvg.hu Időjárás

Riasztást adtak ki hat megyére

Tartós köd miatt adott ki riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) öt déli megyére és Nógrádra. Szerdán egyébként a keddihez hasonlóan alakul az idő, de kevesebbet fog sütni a nap.

hvg.hu Időjárás

Gond van a levegővel Budapesten, több városban is

Debrecenben, Miskolcon és Nyíregyházán igen magas a levegő szennyezettsége, Miskolcon nem csak az egészségügyi, hanem a szmogriadó riasztási fokozatát is meghaladta tegnap a szálló por koncentrációja – közölte a legszennyezes.hu. Budapesten is több mérőállomáson mértek magas koncentrációt.

MTI Időjárás

A jövő hét végére besiklunk a télbe

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) közleménye szerint december első hetében fokozatosan lehűl az idő. A hét folyamán több helyen már napközben sem emelkedik majd fagypont fölé a hőmérséklet - a leghidegebb órákban akár -10 Celsius fok is lehet. A hétvégén egy-egy helyen várható hózápor is.

MTI Időjárás

Enyhül az idő, de már csak egy kicsit

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint hétfő estig a Kárpát-medence fölé többnyire száraz levegő áramlik, és marad az ilyenkor megszokotthoz képest kissé enyhébb idő.

1
161 162 163 164 165
184

A címlapról ajánljuk