Hétfő
erősen felhős
9°C
1°C
Kedd
zápor
12°C
2°C
Szerda
zápor
13°C
3°C
Csütörtök
zápor
12°C
5°C
Péntek
zápor
13°C
4°C
hvg.hu Plázs

A magasban már kezdődik a felmelegedés

Pénteken továbbra is napos, száraz, de az átlagosnál jóval hűvösebb időre számíthatunk, a magasban kezdődő melegedés miatt azonban már gyenge melegfronti hatásra kell készülnünk.

hvg.hu Időjárás

Egyelőre marad a száraz, hideg ősz

Száraz, őszies idő valószínű a hét hátralévő részében. Éjszakánként nagyon hideg lesz, de napközben fokozatosan melegszik majd a levegő. A jövő hét második felében már újra 20 fok közelében alakulhat a csúcshőmérséklet.

MTI Időjárás

A fagy után vasárnap már 17 fok is lehet

A leghidegebb órákban a hétvégén is többfelé fagypont alá hűl a levegő, a maximumhőmérséklet 10 és 14 Celsius-fok között alakul, de vasárnap akár 17 fokig is melegedhet az idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzéséből.

MTI Időjárás

Megdőlt az országos és budapesti hidegrekord

Csütörtökre virradóra az országos és a fővárosi napi minimum-hőmérsékleti rekord is megdőlt. Budapesten 0 Celsius-fok, Szécsényben mínusz 4,3 fok volt – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

hvg.hu Időjárás

Így tör be a hideg Magyarországra – térkép

A következő éjszakákon egyre több helyen csökken fagypont közelébe vagy az alá a hőmérséklet, a hidegrekord a következő napokban több alkalommal is megdőlhet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

MTI Időjárás

Figyelmeztetést adtak ki az egész országra

Az október elején általános értékekhez képest 6-8 Celsius-fokkal hidegebb időjárás várható a következő napokban. Csütörtökre az egész országra figyelmeztetést adott ki a talaj menti fagy miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

hvg.hu Plázs

Ezért kell ma sok almát és szőlőt enni

Szerdán, valamint az azt követő napokban sem éri el front hazánk térségét, de az átlagosnál jóval hidegebb idő igencsak megterheli a szervezetünket. Immunrendszerünket idénygyümölcsök fogyasztásával erősíthetjük.

hvg.hu Időjárás

Jönnek az éjszakai fagyok és a sarkvidéki hideg

A déli, délnyugati országrészben helyenként 30-40 mm csapadékot okozó légörvény távolodásával a hét közepére egyre szárazabb, de hideg, sarkvidéki eredetű légtömegek árasztják el hazánkat, így október első napjaiban többfelé megjelennek az éjszakai fagyok. Enyhülésre legkorábban a hét végétől számíthatunk.

hvg.hu Plázs

Ma a melegfront kínoz meg minket

Hétfőn a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében jelentkezhetnek tünetek. Alacsony marad az érzett hőmérséklet is, a komfortérzet csak az északkeleti megyékben lesz kedvezőbb.

hvg.hu Időjárás

Néhol még összejön a 18 fok

Hétfőn napközben sok lesz a felhő felettünk, a csúcshőmérséklet az ország délnyugati felén 9 és 13, északkeleti területein 14 és 18°C között alakul - áll az Időkép.hu előrejelzésében.

MTI Időjárás

Borzasztó hideg jön

A jövő héten többnyire borús lesz az ég, többször várható eső, és a szél is többször megerősödhet. Október első napjaiban a minimumhőmérséklet már többfelé 0 fok alatt alakul, akár mínusz 5 fokig is lehűlhet a levegő.

MTI Időjárás

Hidegek lesznek az éjszakák

Csípős éjszakák elé nézünk, hétfőn pedig már csak az északi-északkeleti határvidéken süt ki rövid időszakokra a nap

hvg.hu Időjárás

Így szakítja ketté az országot az időjárás

Kettészakad az ország időjárás szempontjából szeptember utolsó napjaira: miközben az ország délnyugati felén egy melegfront hatására borongós, gyakran esős időre van kilátás, addig az ország északkeleti vidékein élők ebből mit sem fognak érezni, ezeken a tájakon ugyanis marad a száraz, napos, ám kissé hűvös időjárás.

1
174 175 176 177 178
188

A címlapról ajánljuk