Vasárnap
zivatar
27°C
19°C
Hétfő
zivatar
29°C
17°C
Kedd
közepesen felhős
29°C
18°C
Szerda
zápor
29°C
18°C
Csütörtök
zápor
30°C
18°C
hvg.hu Időjárás

Figyelmeztetést adtak ki több megyére

Öt nyugati megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki szerda hajnalban az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), ezeken a területeken az ismétlődő esőből és záporból a reggeli órákig területi átlagban 20 millimétert meghaladó mennyiség is eshet.

hvg.hu Plázs

Ingadozhat a hőérzetünk, erre figyeljünk ma

Kedden újabb front nem érkezik, átmenetileg megnyugszik az idő. A hőérzetünk ingadozhat a napos-felhős időszakok váltakozásával, készüljünk variálható öltözettel a kinti programokhoz.

hvg.hu Plázs

A szívbetegeknek nehezebb napjuk lehet ma

Pénteken sem érkezik front a térségünkbe, a nyugodt időben tovább pihenhet a szervezetünk. Az allergiásoknak azonban nem kedvez a helyzet, továbbra is magas a parlagfű koncentrációja.

MTI Időjárás

Az egyik legforróbb és legszárazabb nyár lehetett az idei

Idén nyáron a csapadékmennyiség valamivel több mint fele volt az átlagosnak, több helyen egész júliusban egyáltalán nem esett az eső – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előzetes adataiból. Az 1901 óta vezetett rangsorban az idei nyár a csapadékmennyiség tekintetében is a legszárazabb lehet.

hvg.hu Időjárás

Fagyhat is a hétvégén

Az előttünk álló hétvégén csendes, eseménytelen időre számíthatunk - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Kicsit már őszi lesz ez a két nap, hiszen hajnalban már erősebben lehűl a levegő, de még a nyarat is idézi, mivel a sok napsütés hatására a hőmérséklet csúcsértéke több helyen is meghaladhatja a 25 fokot. Hajnalban viszont egyes helyeken a talajmenti fagy sem kizárt.

MTI Időjárás

Napos hétvége jön, hideg éjszakákkal

Napos, száraz idő várható hétvégén, többfelé 26, sőt, akár 28 fokos meleg lehet délután, a leghidegebb órákban viszont helyenként már csak öt fok körül alakul a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

MTI Plázs

Pollenhelyzet: még mindig vannak sötétbordó területek

Az ország nagy részén emelkedett a parlagfű pollenkoncentrációja, továbbra is a Tiszántúlon a legrosszabb a helyzet - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat csütörtök reggel a Facebook-oldalán.

MTI Időjárás

Ez volt a tizedik legmelegebb nyár – megdöbbentő adatokkal

Az idei nyáron 32 hőségnap, és 68 igazi nyári nap volt – mindkét adat magasabb a megszokottnál. A korábbi évekhez képest a legszembetűnőbb különbség ugyanakkor a forró napok számában volt: az idén nyolc olyan nap volt, amikor a hőmérsékleti maximum elérte vagy meghaladta a 35 fokot, míg a harmincéves átlag mindössze egyetlen nap.

1
184 185 186 187 188
194

A címlapról ajánljuk