szerző:
hvg.hu

Havazni fog az új év első hétvégéjén, ha hinni lehet az előrejelzéseknek. Az Alpokalján több centiméter hó is megmaradhat, másutt egyelőre egy-két centiméter hóra lehet számítani. Január 1-jén is havazni fog, leginkább a Dunántúlon.

Az év első napján nyugaton az erős lehűléssel együtt már a hó is megérkezhet.Szerdától jelentősen visszaesik a hőmérséklet, a nappali maximumok is többnyire fagypont alatt maradnak.

Január 1-jére nyugat felől megnövekszik a felhőzet és a délutáni óráktól nyugaton, északnyugaton hószállingózás, havazás kialakulhat. Másodikán, szombaton nem kizárt, hogy a Dunántúl déli, délnyugati tájain élők is hószállingózásra ébrednek. - írta előrejelzésében az Időkép.

©

Vasárnap szintén a nyugati, délnyugati tájakon valószínű elszórtan kisebb havazás. Az Alpokalján több centiméter hó is megmaradhat, másutt egyelőre egy-két centiméter hóra lehet számítani.

A jövő héten is lehet havazásra számítani, a nappali mínuszok is megmaradnak - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisából.

©