szerző:
hvg.hu

Országosan derült, bár téliesen csípős idővel zárjuk az évet. Az estére érdemes melegen öltözni, helyenként mínusz 10 fokot is mérhetnek. Az újév első napján az igazi havazás is beköszönt.

Csütörtök reggel hazánk nagy részén derült időre ébredhetünk és az év utolsó napján végig ragyogó napsütés várható, maximumom nyugaton, délnyugaton lehet némi felhő az égen, de csapadék ott sem várható – írja az Időkép. Északnyugaton mérsékelt délkeleti, máshol gyenge keleti, északkeleti szél fog fújni. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire -5 és -11 fok között, északon-északkeleten, a szélcsendes völgyekben -12, -13 fok körül alakul. A szél mérsékelt marad, napközben -2 és +1 fok közé melegszik a levegő.

A 2016-os év első napján keleten marad a napos idő, a Dunántúl fölé ugyanakkor nedvesebb levegő áramlik, így eleinte főként nyugaton, később az ország középső harmadán havazás, hószállingózás is kialakulhat. Hajnalban többfelé -10 fok alá süllyedhet a hőmérséklet, délután 0, -3 fok várható.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!