szerző:
hvg.hu

Vasárnap hideg téli idő várható, az ország nagy részén viszont elmarad a hóesés, de délnyugaton pár centis hótakaró is lehet. Néhány sípálya is üzemel.

A délelőtti órákban többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, kivéve a kevésbé felhős keleti, északkeleti területeket – írja a metnet.hu. A délnyugati területeken akár 5 centiméter feletti vastagságú hótakaró is kialakulhat.

Mérsékelt keleti, északkeleti szél várható, időnként élénk lökésekkel, mely kiszárítja a levegőt és ez jelentősen rontja majd a hőérzetünket. A friss hóval borított területeken kisebb hóátfúvások itt-ott előfordulhatnak. A hőmérséklet hasonlóan alacsony lesz, mint az elmúlt napokban. Általában -9 és -4 fok közötti minimumokat mérhetünk, de a kevésbé felhős, szélvédettebb területeken -14 és -10 fok közé is süllyedhet a hőmérő higanyszála.

Napközben északon és keleten vékonyabb lesz a felhőtakaró, kevesebb lesz a felhő, több-kevesebb napsütés is várható. Napközben már csak kevés helyen valószínű hószállingózás. A keleti, északkeleti szél általában gyenge, vagy mérsékelt marad, de élénk széllökések néhol előfordulhatnak. A hőmérséklet csúcsértéke általában -6 és -1 fok között alakul.

A síelőknek vasárnap leginkjább a Bakonyba, és a Mátrába érdemes elutazniuk (Eplényben 50, Mátraszentimrén 30 centis a hóvastagság a pályán), de Visegrádon és Sátoraljaújhelyen is síelhetnek. Kékestetőn döbörögnek a hóágyúk, de egyelőre nem tudott kinyitni a pálya.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!