szerző:
hvg.hu

Hétfőn délelőtt hóesés kezdődött szinte a fél országban, volt, ahol néhány centiméteres hóréteg is kialakult, keddre pedig akár 8-10 centi is eshet délnyugaton. Lesz, ahol többórás ónos eső is nehezítheti a forgalmat holnap.

Hétfőn és kedd délután is a Kárpát-medencétől délre egy-egy mediterrán ciklon vonul kelet felé, ezért több hullámban nedves, kissé enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, ez hoz havazást – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Hétfőn délelőtt 11 körül inkább a Dunántúlon és az ország középső részén esett a hó, de foltokban a Tiszántúlon is jeleztek csapadékot.

©

Az OMSZ hétfőn Zala, Baranya, Tolna és Somogy megyére figyelmeztetést is kiadott, ezeken a területeken ugyanis 12 óra alatt öt centinél több hó is eshet. Más dunántúli megyékben hófúvás is lehet. Keddre tartós, többórás ónos eső miatt adtak ki másodfokú, narancs figyelmeztetést Somogyra és Zalára.

©

Az idokep.hu meteorológiai portál jelentése szerint hétfőn 10 óra tájban már több délnyugati vidéken is 5-6 centis volt a hótakaró, Zalában és Vasban pedig 1-2 centi esett.

A portál térképe szerint kedden lesz, ahol 6-8 centi is eshet (az alábbi első térkép szerint), az OMSZ szerint aznap délután indulhat be a havazás nyugaton, kedden este 10 óra körül pedig ismét a fél országra hullhat csapadék (második térkép).

©
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!