szerző:
hvg.hu

Hétfőn nyugat, délnyugat felől havazás érkezik, mely az esti órákra az északkeleti tájakat is eléri. Átlagosan 1-5 centi friss hó eshet, de helyenként akár a 6-8 centi sem kizárt.

Hétfőn kezdetben északkeleten, keleten még kisüt a nap, máshol viszont már borult lesz az ég, és a Dunántúlon nyugat, délnyugat felől hószállingózás, gyenge havazás már előfordulhat - írja az Időkép. A Dunántúlon és a középső tájakon helyenként feltámad a délkeleti szél. A legalacsonyabb hőmérséklet -6 és -15 fok között alakul, a leghidegebb időre az ország északkeleti harmadán van kilátás. Napközben országszerte beborul az ég, és egyre többfelé számíthatunk havazásra, mely az esti órákra az északkeleti tájakat is eléri. A Dunántúl északi tájain és a középső országrészben még élénk lehet a délkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet -2 és -7 fok között alakul.

Kedd reggel még a keleti, északkeleti tájakon számíthatunk hószállingózásra, kisebb havazásra, ugyanakkor máshol már kissé felszakadozhat a felhőzet. Délnyugaton, nyugaton helyenként párássá válhat a levegő. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és -10 fok között alakul.

Hétfőn egy mediterrán ciklon miatt kettősfronti hatás várható, így sokaknál előfordulhat vérnyomás-ingadozás, fejfájás, utóbbi a szelesebb tájakon élők körében erősebb is lehet. Ugyanakkor ingerültebbek, nyugtalanabbak lehetünk. A borongós időben fáradékonyság, lehangoltság, dekoncentráltság is előfordulhat, valamint a többfelé megélénkülő szél ronthatja komfortérzetünket, hőérzetünket. A fagyos időben erősek lehetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak, valamint végtagfájdalmak, görcsös panaszok is jelentkezhetnek. Öltözzünk téliesen, rétegesen, ugyanis nagy lesz a megfázás- és kihűlésveszély!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!