szerző:
met.hu

Az előző napokhoz képest viszonylag enyhe idő valószínű a hét első felében. Itt-ott eleredhet ugyan az eső, de bőven 10 fok felett alakul majd a csúcshőmérséklet. Hétvégén aztán újabb lehűlés jön csapadékkal és erős széllel.

Hétfőn szinte az egész országban borult lesz az ég. Napközben északon, késő délutántól pedig máshol is újra eleredhet az eső. Délutántól erőre kap a szél. 3 és 12 fok között alakul a csúcshőmérséklet, délen lesz enyhébb az idő, a szélvédett északi területeken pedig hűvösebb.

Kedden változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, helyenként záporral. A hajnali -1, +5 fokról 6, 11 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán is változóan felhős idő valószínű néhány órás napsütéssel, elszórtan záporral. A szelet sokfelé kísérik majd erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétvégére megint hűvösre, csapadékosra és szelesre fordul az időjárás. Még bizonytalan, hogy eső vagy inkább hó hullik majd. Az viszont biztos, hogy lehűl a levegő. Éjszaka lesz, ahol -10 fokig süllyed a hőmérséklet, és nappal is általában fagypont körül alakul majd a csúcshőmérséklet.

©