szerző:
hvg.hu

Az ország északi felén kora délelőttig még többfelé fordul elő sűrű köd, de dél, délnyugat felől a látási viszonyok fokozatos javulása várható. Az egész ország területére első fokú figyelmeztetést adtak ki.

Hétfőn reggel főként a Zempléni-hegységben előfordulhat ónos eső, az ország északi felén néhol ónos szitálás. Délelőtt mindenhol fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az ország északi felén kora délelőttig még többfelé fordul elő sűrű köd, de dél, délnyugat felől a látási viszonyok fokozatos javulása várható. A Kisalföldön, Alpokalján, illetve a középső és északkeletei országrészben maradhatnak meg tovább sűrű köddel borított tájak, majd délutántól inkább már csak az Északi-középhegységben valószínű 100-300 méter alatti látástávolság. Az egész ország területére első fokú figyelmeztetést adtak ki.

©

A délutáni óráktól a Dunántúlon, estétől az Alföldön, illetve északon a magasabban fekvő helyeken is megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a déli, délnyugati szél. A legerősebb széllökések kevéssel meghaladhatják a 70 km/h-t. Estétől északnyugat felől egy hidegfront érkezik, átmenetileg intenzív esővel, záporokkal és északnyugatira forduló széllel. A záporok mellett egy-egy zivatar is kialakulhat, főként a déli, délnyugati országrészben. Éjfél után a keleti, délkeleti országrészt is elhagyja a front.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!