szerző:
hvg.hu

Fokozatos lehűlés kezdődik, hétvégére visszatér a hideg, téli idő, a pénteki nagy havazásra azonban egyre kisebb az esély – írja az Időkép. A mostani, szinte kora tavasziasan enyhe idő után a hét közepétől napról napra hidegebb levegő áramlik majd fölénk, és vasárnap az ország nagy részén várhatóan már egész nap fagyni fog.

Mediterrán ciklon érkezik, de a vártnál valószínűleg jóval szelídebb formában vonul át Magyarország fölött, pár centiméternyi megmaradó hóra inkább csak az Északi-középhegység térségében, illetve egészen északkeleten van esély.

Dél felé haladva egyre inkább eső hullik majd, az ország középső és nyugat-kelet irányú sávjában pedig vegyes halmazállapotú csapadék várható.

Hétvégén a ciklon hátoldalán erős, főként vasárnap helyenként viharos szél kíséretében fagyos, sarkvidéki eredetű légtömegek érkeznek, így a hét utolsó napján nagyon hideg lesz. Vasárnap reggelre elsősorban a derült, szélcsendes északi megyékben süllyedhet -10 fok alá a hőmérséklet, és az ország nagy részén már napközben is fagypont alatti csúcshőmérsékletre számíthatunk – olvasható az időjárási portálon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán és csütörtökön változóan felhős lesz az ég, itt-ott egy kis eső, a Mátrában esetleg havazás előfordulhat. Szerdán 4, 9, csütörtökön 2, 6 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. Pénteken érkezik meg a csapadék, és akkor már csak legfeljebb 5 fokot mérhetnek napközben. 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!