szerző:
hvg.hu

Az ország nagy részén szerdán még kisüthet a nap, de délnyugaton az ónos eső okozhat gondokat. Délutánra egyre több lesz a felhő, este eső, havas eső, a hegyekben havazás is lehet. Küszöbön a nagy lehűlés.

Az ország kis területén még gondot okozhat az ónos eső, emiatt riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) több délnyugati járásra. Elsőfokú figyelmeztetést is érvényben tartanak az ónos eső miatt Somogy és Zala megyében.

©

Ettől eltekintve alapvetően kellemes idő várható szerdán. Változó felhőzetre számíthatunk; délelőtt inkább délen, délnyugaton, délután, estefelé az északi országrészben lesz több a felhő.

Kezdetben csak kisebb eső lehet, majd estefelé északon, északkeleten havas eső, az Északi-középhegység magasabb helyein hó is hullhat.

Többfelé élénk, északon időnként erős lesz a nyugati szél. A hőmérséklet délután általában 4 és 8 fok között várható. Késő este 1 és 4 fok közé hűl le a levegő.

Küszöbön a lehűlés

Mint arról beszámoltunk, a napokban fordulat áll be időjárásunkban. Hétvégére visszatér a hideg, téli idő, a pénteki nagy havazásra azonban egyre kisebb az esély. Vasárnap az ország nagy részén várhatóan már egész nap fagyni fog.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!