szerző:
hvg.hu

Egy úgynevezett magassági teknő, illetve az északról a Kárpát-medencébe áramló egyre hidegebb levegő határozza majd meg időjárásunkat a hétvégén, amikor -12 fok is lehet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szombaton kezdetben még napos idő várható, majd délkelet felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, de északnyugaton estig gyengén felhős marad az ég - írta előrejelzésében az OMSZ. Néhol lehet csak hózápor.

Az északnyugati, északi szél megerősödik, így a -1, +4 fok között alakuló délutáni csúcshőmérsékletet sokkal alacsonyabbnak fogjuk érezni. Hajnalban 0, -10 fok valószínű, a hidegebb a kevésbé felhős, szélcsendesebb, hóval borított tájakon lesz. Lehet olyan hely, ahol -13 fokig süllyed az éjszakai hőmérséklet.

©

Vasárnap tovább erősödik a szél, az ország legnagyobb részén - Pest megye északi felének és Nógrád megyének a kivételével - viharossá fokozódik az északi szél.

Emellett alapvetően erősen felhős lesz az ég, csak északnyugaton lehet vékonyabb a felhőtakaró, és bukkanhat elő rövidebb időszakokra a nap. Jelentős csapadék továbbra sem lesz, de néhol hózápor, délkeleten kisebb havazás is előfordulhat. Hajnalban általában -3, -10, napközben 0, -5 fok valószínű.

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!