szerző:
hvg.hu/MTI

Intenzív havazás kezdődött péntekre virradóra Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a hó vastagsága öt-nyolc centiméter a megye déli részén, az edelényi, putnoki térségben pedig nyolc-tíz centimétert is mértek. Több baleset is történt.

Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 12 óra alatt öt centinél is több friss hó hullhat, ezért mindkét megyére elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

©
©

A havazásban több baleset is történt Borsodban.

A 26-os főúton, Sajóivánka és Kazincbarcika között például egy autó eddig tisztázatlan körülmények között elütött egy férfit, aki a helyszínen meghalt – közölte Szabó Csilla, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.   

A rendőrség szerint a 3-as főúton, Encs és Hidasnémeti között, Garadnánál egy kamion és egy autó ütközött össze, ebben a balesetben öten sérültek meg. Miskolcon, a Pesti úton pedig két személyautó karambolozott. 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatósága szerint 41 géppel dolgoznak a megye útjain, az M30-as autópályát három munkagép takarítja.